Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Απόφαση του ΣΥΜΕΦΟΙΠΠ για το HealLink και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα

Ψήφισμα του ΣΥΜΕΦΟΙΠΠ

Για το ζήτημα της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και τα Δημόσια Ερευνητικά Ινστιτούτα

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και επίσημα η διακοπή της δυνατότητας πρόσβασης σε μια σειρά σημαντικών ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών (IEEE, ACS, SpringerLink κ.α.) λόγω της μη καταβολής των κονδυλίων από το υπουργείο. Αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες δωρεάν πρόσβασης σε επιστημονικά άρθρα του HealLink να διακόπτονται. Η κίνηση αυτή είναι ευθύ χτύπημα στην έρευνα που διεξάγεται στα πανεπιστήμια και δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα σε κάθε μεταπτυχιακό που προσπαθεί να πραγματοποιήσει την έρευνα του. Αποτελεί δε όψη της ευρύτερης πολιτικής απαξίωσης που συνεχίζεται πλέον και με την διακοπή της χρηματοδότησης προς τα Δημόσια Ερευνητικά Ινστιτούτα, στα πλαίσια και των κοινών επιλογών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ.

Απαιτούμε άμεση επίλυση του προβλήματος και καταβολή των κονδυλίων. Καλούμε όλους τους φορείς του πανεπιστημίου (Τμήματα, Σύγκλητο, Κοσμητείες) να τοποθετηθούν καταγγέλλοντας το γεγονός και να ασκήσουν τις μέγιστες πιέσεις προς του υπεύθυνους.

Απαιτούμε:

  • Άμεση Επαναενεργοποίηση του HealLink και όλων των υπηρεσιών του
  • Άρση του καθεστώτος ελλιπούς χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και των Δημόσιων Ερευνητικών Ινστιτούτων – Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης χωρίς ανταποδοτικά κριτήρια.

Εκ του ΔΣ του ΣΥΜΕΦΟΙΠΠ


Επίσης δείτε την παρακάτω διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου