Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων

Ψήφισμα ΣΥ.ΜΕ.ΦΟΙ.Π.Π.

Τέρμα πια! Η ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 16χρονου από ειδικό φρουρό της αστυνομίας στα Εξάρχεια με μόνη αφορμή την λεκτική αντιπαράθεση με την αστυνομία αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια αυταρχικής θωράκισης του κράτους, ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα που εκτέλεσε η ΕΛΑΣ και προετοίμασε η ΝΔ.

Η κίνηση αυτή δεν είναι μια απλή ατυχία, ούτε ατομικό λάθος του συγκεκριμένου ειδικού φρουρού. Παράγεται από την πολιτική που χτυπά τα συμφέροντα του εργαζόμενου κόσμου, που ξεπουλά τις δημόσιες επιχειρήσεις, που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα ιδιωτικά ΑΕΙ, που συνεχίζει και εντείνει τη Λιτότητα. Παράγεται από την πολιτική που μπροστά σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα του κινήματος παρατάσσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και προσπαθεί ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ να πειθαρχήσει το λαϊκό κίνημα. Το χέρι του ειδικού φρουρού οπλίστηκε από την πολιτική που καταπατά τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Όταν το χέρι της κυβέρνησης είναι οπλισμένο με αντεργατικούς νόμους, το χέρι της αστυνομίας θα είναι οπλισμένο με γκλοπ και μπιστόλι. Είναι αυτή η κίνηση τελικά το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ καταστολής που ζήσαμε κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγώνων του νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στον νέο νόμο – πλαίσιο, την αναθεώρηση του συντάγματος και συνολικά την προσπάθεια αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων.

Οι ‘εικονικές’ παραιτήσεις και τα κούφια λόγια δεν μας ξεγελούν. Δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία του υπαίτιου για τον πυροβολισμό όσο και αν και ο ίδιος φέρει μια ειδική ευθύνη. Υπάρχει μονάχα η πιο βαθιά και έντονη πολιτική καταγγελία αυτών που τελικά ευθύνονται για την καταστολή και τον αυταρχισμό, καταγγελία για την πολιτική κατεύθυνση που δίνει χώρο σε τέτοιες φασιστικές πρακτικές.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι δρόμοι πρέπει να πλημμυρίσουν από την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Η εκδίκηση για τη δολοφονία θα είναι οι μαζικοί αγώνες, τα συλλαλητήρια, οι απεργίες και οι καταλήψεις. Απαιτείται σήμερα αγώνας όλου του λαϊκού κινήματος όχι μόνο για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αλλά αγώνας ενάντια στην ίδια την πολιτική που δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα, αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που σταθερά (καθόλου σεμνά, καθόλου ταπεινά) χτυπά τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Ως σύλλογος στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον μεγάλο αγώνα που δίδεται και που θα πρέπει να ενταθεί ενάντια σε κάθε πολιτική που καταπατά τα συμφέροντα μας. Ο αγώνας ενάντια στην καταστολή είναι παράλληλος και συνδεδεμένος με τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας συμφερόντων, τον αγώνα ενάντια στους νόμους που χτυπάνε τη δημόσια εκπαίδευση, τον αγώνα ενάντια για την βελτίωση της ίδιας μας της καθημερινότητας.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ΣΤΙΣ 11:30 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου