Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Για τα γεγονότα της 9ης Δεκέμβρη στην Πάτρα

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ


Οι στιγμές που ζει όλη η Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της συσσωρευμένης αγανάκτησης, οργής και δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Ο πυροβολισμός του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πυροδότησε αυτό το κύμα οργής και αμφισβήτησης και έφερε στο προσκήνιο ευρύτερες αντιθέσεις. Ενοποιητική συνιστώσα όλων των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που βλέπουμε αυτή τη στιγμή να εκτυλίσσονται είναι το αίτημα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι φωτιές σε κάθε πόλη, η βία που κατακλύζει τους δρόμους είναι προϊόν της αστικής πολιτικής και κανενός άλλου. Όσο και αν κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ. Η αντιλαϊκή πολιτική, η συνεχής προσπάθεια καταστολής του κινήματος όπλισε το χέρι του ειδικού φρουρού. Φυσικός υπαίτιος είναι ο ειδικός φρουρός αλλά ηθικός αυτουργός είναι όλη η κυβέρνηση.

Για τις εκδηλώσεις βίας στην Πάτρα το βράδυ της Τρίτης 9/12 η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! Τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν ώρες μετά από την λήξη και των δύο πορειών που έγιναν στην Πάτρα και ενώ το σύνολο των διαδηλωτών ή είχε ήδη αποχωρήσει ή βρισκόταν με ειρηνικές διαθέσεις στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου. Η ανάπτυξη κάποιων συγκρούσεων από μικρές ομάδες δεν αποτελεί την αιτία αλλά την αφορμή για την επίθεση αστυνομίας και φασιστοειδών στο κόσμο του Παραρτήματος και για την συνέχιση αυτής της επίθεσης σε μεγάλη χρονική και χωρική έκταση. Υποστηρίζουμε με σαφήνεια ότι αυτή η έκρηξη βίας κύρια προκαλέστηκε από τις δυνάμεις καταστολής και από γνωστές φασιστικές ομάδες που είχαν συγκεντρώσει τους τραμπούκους τους από όλη την Ελλάδα στην πόλη της Πάτρας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τίποτα δεν μας σταματά! Το κύμα αγανάκτησης θα εκφραστεί σε αυτές τις κινητοποιήσεις και σε όλες τις επόμενες και θα απαιτήσει την ανατροπή αυτής της πολιτικής. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Γιατί μέχρι σήμερα βλέπουμε μια κυβέρνηση να υπερασπίζεται τις ιδιωτικοποιήσεις, να νομιμοποιεί το κύμα απολύσεων, να συνεχίζει και να εντείνει το καθεστώς λιτότητας, να χτυπά την εκπαίδευση. Γιατί ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έφυγε γιατί απλώς αντιμίλησε σε έναν αστυνόμο.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ! Οι εξελίξεις που ζούμε ανοίγουν μια νέα σελίδα για την αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική. Είναι η ώρα της συνειδητοποίησης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ. Δεν θα τους χαριστούμε!

Να μαζικοποιήσουμε κάθε διαδήλωση, κάθε απεργία, κάθε κατάληψη. Να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που καταστρατηγεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Να μην υποταχθούμε, να μην πειθαρχήσουμε, να μην τους ανεχτούμε άλλο. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Να πέσει η κυβέρνηση του Καραμανλή!

ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ! ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!


Αριστερή Κίνηση Μεταπτυχιακών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου